Foto: Reuters/Scanpix

Desmitiem tūkstoši cilvēku no 80 pasaules valstīm saziedojuši vairāk nekā 700 000 dolāru (377 tūkstoši latu) ASV pilsētas Ročesteras iedzīvotājai Kerenai Kleinai, kuru autobusā rupji apsmējuši skolēni, atsaucoties uz ASV medijiem, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Pirms dažiem mēnešiem 68 gadus vecā autobusa kontroliere Kleina kļuva par 12 –13 gadu vecu pusaudžu grupas apsmiešanas, draudu un apvainojumu upuri. Kāds no pasažieriem ar mobilo telefonu nofilmēja autobusā notiekošo incidentu un jūnijā tas parādījās interneta vietnē "Youtube".

Videoierakstā bija redzams, kā sieviete centās nereaģēt uz pusaudžu apvainojumiem, tomēr skarbie vārdi noveduši Kleinu līdz asarām.

Kāds Toronto iedzīvotājs Maks Sidorovs tīmeklī ierosināja saziedot sievietei 5000 dolāru (2698 lati), lai viņa var aizbraukt atpūsties un aizmirst pārdzīvojumus.

Aicinājumam negaidīti atsaucās gandrīz 30 000 cilvēku no dažādām pasaules valstīm un saziedoja 703 883 dolārus. Otrdien Kleina svinīgā ceremonijā saņēmusi čeku par minēto summu.

Astoņu mazbērnu vecmāmiņa Kleina pateicās ziedotājiem. "Paldies visiem, es esmu saviļņota, ka tas nāk no tik daudziem cilvēkiem visā pasaulē, nevis tikai no ASV un Kanādas," paziņoja sieviete.

Rupjie pusaudži, kuri paši personīgi tā arī nav atvainojušies cietušajai, ir sodīti ar liegumu piedalīties nodarbībās visu šo mācību gadu. Par jauniešu nožēlu teikts tikai policijas paziņojumā.

Pati Kleina apgalvo, ka neapvainojas uz bērniem, bet tomēr gribētu, lai skolās notiktu izskaidrojošas sarunas par uzvedību sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!