Foto: stock.xchng
ASV oficiālās iestādes par pirātisku failu apmaiņas atbalstīšanu slēgušas vienu no lielākajām failu apmaiņas vietnēm "Megaupload.com" , vēsta ārvalstu mediji.

Vietnes kā "Megaupload.com" piedāvā lietotājam bezmaksas vietu savu failu glabāšanai, bet pārējiem – iespēju šos failus augšuplādēt.

Pēc ASV prokuratūras lūguma Jaunzēlandē arestēti četri kompānijas vadītāji. Apsūdzības izvirzītas vēl diviem kompānijas darbiniekiem, kuru darba vieta – dzīvoklis atrodas Honkongā.

"Megaupload" paziņoja, ka liela daļa informācijas uz viņu serveriem bija likumīga.

Dažas stundas vēlāk pēc "Megaupload.com" slēgšanas neapmierinātie fani paziņoja, ka nesamierināsies ar šādu ASV oficiālo iestāžu lēmumu. Hakeru grupa "Anonymous" kā pirmo upuri uzbrukumā izvēlējās ASV Tiesu departamentu, nobrucinot tā mājaslapu.

Cietušas arī daudzas citas oficiālās mājaslapas. Tiek draudēts nobrucināt arī Baltā nama un Federālās izmeklēšanas biroja (angliski FBI) mājaslapu. Hakeru grupa "Anonymous" par saviem nedarbiem ziņo savā kontā sociālajā tīklā "Twitter".

Mediji vēsta, ka trīs iecienītākās failu apmaiņas vietnes esot "Rapidshare.com", "Megavideo.com" un "Megaupload.com", kuru apmeklējumu skaits pārsniedzis 21 miljardu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!