Bruņots vīrietis kādas Kalifornijas slimnīcas vestibilā ceturtdien atklāja uguni, vienu cilvēku nogalinot un otru ievainojot, bet pēc tam izdarīja pašnāvību, ziņo policija.

Incidents notika ceturtdienas rītā Longbīčas Memoriālajā medicīnas centrā, kas atrodas 40 kilometrus uz dienvidiem no Losadželosas.

Gan šāvējs, gan viņa upuri bija slimnīcas darbinieki.

"Šodien ar smagu sirdi paziņoju, ka esam zaudējuši mūsu personāla ģimenes divus locekļus, bet trešais atrodas kritiskā stāvoklī," preses konferences laikā pavēstīja Longbīčas Memoriālā medicīnas centra direktore Diāna Hendele.

Kā ziņo vietējais televīzijas kanāls KCAL9, šāvējs strādājis slimnīcas aptiekā un nesen saņēmis paziņojumu par savu atlaišanu. Abi viņa upuri bijuši uzbrucēja kolēģi.

Tikmēr Longbīčas policijas priekšnieks Entonijs Batss pavēstīja, ka izmeklētājiem pagaidām šāvēja motīvus noskaidrot nav izdevies.

Tomēr viņš piebilda, ka "līdzīgas šaušanas kļūst par valsts mēroga tendenci, iespējams, spriedzes dēļ, kas pašlaik valda mūsu sabiedrībā".

ASV pēdējo mēnešu laikā, sākoties ekonomikas lejupslīdei, piedzīvojusi jau vairākas sērijveida apšaudes.

Aprīļa sākumā kāds vīrietis Vašingtonas štatā nošāva savu sievu, meitu un vēl divus cilvēkus, bet pēc tam izdarīja pašnāvību.

Dažas dienas iepriekš vīrietis, kas nesen bija zaudējis darbu, iebruka imigrantu apkalpošanas centrā Ņujorkas štata Binghemtonas pilsētā, kur pats iepriekš bija mācījies angļu valodu. Pirms izdarīt pašnāvību, viņš nogalināja 13 cilvēkus.

29. martā līdz zobiem bruņots vīrietis noslepkavoja astoņus cilvēkus vienā no Ziemeļkarolīnas veco ļaužu pansionātiem, bet vēl pirms sešām dienām kādā no Kalifornijas Silīcija ielejas greznajām priekšpilsētām šāvējs pirms pašnāvības izdarīšanas nogalināja piecus cilvēkus.

Savukārt 10. martā kāds bezdarbnieks Alabamā noslepkavoja savu māti, vecomāti un vēl astoņus cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!