ASV Romas katoļu baznīca šogad ir atbrīvojusi no pienākumiem vismaz 218 priesterus, kuri tiek apsūdzēti bērnu seksuālā izmantošanā, tomēr vēl 34 priesteri, kuri arī tiek vainoti šādos pārkāpumos, joprojām atrodas savos amatos, svētdien ziņo laikraksts "The Washington Post".
Atsaucoties uz laikraksta veikto katoļu diecēžu aptauju visā valstī, "The Washington Post" ziņo, ka kopš 60.gadu sākuma vismaz 850 amerikāņu priesteri tikuši apsūdzēti seksuālos pārkāpumos pret mazgadīgajiem.

Laikraksts uzsver, ka nav pieejama droša statistika par pedofilijas skandālu, kas ir satricinājis ASV katoļu baznīcu, jo baznīcas amatpersonas uzsver - diecēzēm ir tik liela autonomija, ka baznīcas vadībai neesot iespējams iegūt šādus visaptverošus datus.

Laikraksts uz jautājumiem lūdzis atbildēt 178 katoļu diecēzes. No tām atbildējušas 96, bet nav sniegušas atbildes 82 diecēzes.

Tomēr arī no tām diecēzēm, kuras ir atbildējušas, tikai nedaudzas sniegušas informāciju par finansu kompensācijām, kuras izmaksātas cietušajiem, lai viņi atteiktos no prasības tiesāt priesterus pedofilus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!