ASV spēki svētdien bombardēs Afganistānu - ar 2000 kilogramiem kūku, paziņoja armijas pārstāvis. Kūkas no Kalifornijas tiks nomestas netālu no Mazāri Šarīfas un Kunduzas pilsētām Afganistānas ziemeļos un pie Kandahāras dienvidos, aģentūrai "Reuters" sacīja ASV un Lielbritānijas apsargātās Bagramas gaisa bāzes preses pārstāvis virsseržants Reimonds Kordels.
Svētdien sākas musulmaņu lielākie svētki, kad musulmaņi atzīmē svētā mēneša ramadāna beigas - "Eid al Fitr". Viens no tradicionālajiem veidiem tā atzīmēšanai pēc garā gavēņa ir dalīšanās ar saldumiem, īpaši starp ģimenes locekļiem.

"Tās ir ramadāna beigas, un mēs nolēmām, ka pēc visa tā, ko ir pārcietusi afgāņu tauta, tas varētu būt viens veids, kā paust mūsu cieņu," uzsvēra Kordels.

Viņš sacīja, ka daļa no kūku sūtījuma var tikt nogādāta Bagramā, lai ASV spēki to izdalītu ap galvaspilsētu.

Kabulas iedzīvotāji sestdien pārpludināja kūku un saldumu veikalus, lai pirmo reizi pēc pieciem gadiem atzīmētu ramadāna beigas, kas bija aizliegts "Taleban" vadīšanas laikā.

Pusnaktī sākoties svētdienai, pilsētas iedzīvotāji raidīja gaisā šāvienus, kas ir vēl viens svētku atzīmēšanas veids, kas bija aizliegts "Taleban" laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!