ASV spēki kādās raktuvēs Irākas rietumdaļā atraduši nemiernieku ierīkotu lielu pazemes bunkuru ar gaisa kondicionēšanas sistēmu, dušu telpām un lielu ieroču noliktavu, paziņojis ASV Otrās desanta divīzijas kapteinis Džefrijs Pūls.
Pēc viņa teiktā, pazemes kompleksa kopējais garums sasniedz gandrīz 300 metrus un platums - 170 metrus. Atrašanas brīdī tajā nav bijis neviena cilvēka.

Irākas drošības dienesti un koalīcijas spēki atraduši pazemē četras labiekārtotas dzīvojamās telpas, virtuvi ar svaigu pārtiku, divas dušas telpas un noliktavu ar lielu daudzumu ieroču, munīcijas, kā arī melnus formastērpus, sejas maskas, kompasus, nakts redzamības ierīces un radiotelefonus.

Bunkuru sistēma, kas atrasta pie Karmas pilsētas, netālu no Fallūdžas Irākas rietumos, ir viena no šimbrīžam lielākajām Irākā atklātajām nemiernieku paslēptuvēm.

Šai tuksnesīgajā reģionā, nemierīgajā Anbaras provincē valsts rietumos, lielākā daļa iedzīvotāju ir sunnīti. Cilvēki tur mitinās galvenokārt pilsētās gar Eifratas upes krastiem. Anbarā nogalināts vairāk amerikāņu karavīru nekā jebkurā citā Irākas provincē.

ASV militārā vadība uzskata, ka starptautiskais teroristu tīkls "Al Qaeda" pāri Sīrijas robežai no rietumiem iesūta Irākā ieročus, naudu un arābu kaujiniekus, un Anbaras provincē uz laiku apmetas nākamie spridzinātāji pašnāvnieki, lai pēc tam dotos tālāk pildīt savu misiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!