ASV armijas tanki un bruņutransportieri svētdienas rītā šķērsojuši Eifratas upi Bagdādes dienvidos, lai stiprinātu pozīcijas ap Irākas galvaspilsētu.
"Mēs pārvietojam 3.kājnieku divīzijas lielāko daļu pāri Eifratai Bagdādes virzienā," paziņoja ASV armijas 3.kājnieku divīzijas inženiertehniskās brigādes komandieris, pulkvedis Džons Pībodijs.

Aģentūras "Reuters" korespondents, kurš atrodas ar inženiertehnisko brigādi 25 kilometru attālumā no Bagdādes lidostas, ziņo, ka visu nakti dzirdējis, kā uz Bagdādi virzās tanki, bruņutransportieri un degvielas autocisternas.

3.kājnieku divīzijas vienības nodrošina Bagdādes dienvidu perimetru un citas ar 101.aviodesanta divīzijas atbalstu tur Bagdādes lidostu.

Avoti ASV armijā saka, ka jūras kājnieku vienības atrodas Bagdādes austrumos un viena jūras kājnieku vienība izvietojas apmēram divu kilometru attālumā no pilsētas ziemeļaustrumu nomales.

Citas 3.kājnieku divīzijas vienības izvietojas lidostas, kura atrodas apmēram 20 kilometrus uz dienvidrietumiem no Bagdādes centra, rietumos un ziemeļos.

Sestdien ASV armijas tanki veica izlūkošanas reidu Bagdādes piepilsētās un pēc tam atgriezās pozīcijās uz dienvidiem no pilsētas. ASV un Lielbritānijas spēki pārvietojas piesardzīgi, baidoties, ka varētu tikt ievilkti asiņainās ielu kaujās.

ASV armija Bagdādes lidostā ir izvietojusi 7000 karavīru un ātri rīkojas, lai tu izveidotu mazu militāro nometni, aģentūrai "Reuters" paziņoja ASV armijas militārpersona.

ASV militārpersonas agrāk paziņoja, ka kaujas inženiertehniskā vienība ieies Bagdādes starptautiskajā lidostā, kuru ASV spēki ieņēma piektdien, lai attīrītu to no gruvešiem un saremontētu un sagatavotu lidostas skrejceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!