Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV īpašo operāciju spēki veikuši plaša mēroga pretterorisma reidu Sīrijas ziemeļrietumos. Pentagons vēstījis, ka misija bija "veiksmīga", raksta "Associated Press".

Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs īsā paziņojumā sacīja, ka misija bija veiksmīga. "ASV upuru nebija. Plašāka informācija tiks sniegta, tiklīdz tā būs pieejama," viņš piebilda. Pentagons nesniedza sīkāku informāciju par to, kurš vai kas bija veiktā reida mērķis un vai kāds ienaidnieks vai civiliedzīvotājs operācijas rezultātā ir gājis bojā.

Organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" vēstījusi, ka šīs operācijas rezultātā dzīvību zaudējuši arī bērni. Vietējie avoti ceturtdien pastāstīja medijam "Al Jazeera", ka operācijā netālu no Turcijas robežas Idlibas provincē nogalināti vismaz 12 cilvēki, tostarp septiņi bērni un trīs sievietes.

Apkārtnes iedzīvotāji un aktīvisti aprakstīja, ka bijuši aculiecinieki lielam sauszemes uzbrukumam. ASV spēki, izmantojot skaļruņus, lūguši sievietes un bērnus atstāt teritoriju, kurā notika uzbrukums. Vietējie iedzīvotāji šo reidu raksturoja kā lielāko operāciju kopš teroristiskā grupējuma "Daesh" līdera Abu Bakra al Bagdadi nogalināšanas 2019. gada oktobrī.

Operācijas laikā notika vismaz viens liels sprādziens. Kāda ASV amatpersona sacīja, ka vienam no reidā iesaistītajiem helikopteriem radās mehāniska problēma un tas ticis uzspridzināts. ASV amatpersona vēlējās palikt anonīma, lai apspriestu militārās operācijas detaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!