Foto: AFP/Scanpix
ASV spiegošanas satelīti Atlantijas okeāna ziemeļos atraduši pazudušu Krievijas kruīza kuģi "Ļubov Orlova", kurš pazuda vētras laikā, kad to buksēja uz Dominikānas Republiku, lai sagrieztu lūžņos. Kuģis bez cilvēkiem uz klāja jau aptuveni mēnesi dreifējis jūrā.

"Agence France-Presse" vēsta, ka visas kuģa navigācijas, gaismas un citas iekārtas ir izslēgtas. Uz klāja nav neviena cilvēka. Pašlaik šis "spoku kuģis" dreifē aptuveni 2400 kilometru attālumā uz rietumiem no Īrijas krastiem.
Februāra sākumā kuģi "Ļubov Orlova" pamanījusi cita kuģa ekipāža, taču "spoku kuģis" drīz vien pazuda.

"Ļubov Orlova" būvēta vēl PSRS laikos, un šī gadsimta sākumā kļuvusi par kruīza kuģi. Taču 2010.gadā Kanāda to arestēja, jo kuģa īpašniekam uzkrājušies parādi.

2012.gada beigās kuģi pārdeva, jaunais īpašnieks nolēmis kuģi sagriezt metāllūžņos Dominikānas Republikā. Taču buksēšanas laikā izcēlusies vētra, tās laikā pārtrūkusi trose, un sagriešanai nolemtais laineris pazudis.

Neviens nav sarīkojis aktīvu kuģa meklēšanu, Kanāda paziņojusi, ka kuģis atstājis tās teritoriālos ūdeņus, tāpēc tā vairs par laineru neatbild. Arī jaunais īpašnieks nav izrādījis interesi.

Pagaidām "spoku kuģa" tālākais liktenis nav zināms, taču jau tagad ir skaidrs, ka tumsā ieslīgušais laineris bez apkalpes un radiosignāliem var apdraudēt citus kuģus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!