ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) arestējis surogātpasta izsūtītāju, kurš inficējis un pārņēmis savā kontrolē tūkstošiem datoru un izmantojis tos masveidīgu uzbrukumu sarīkošanai, un viņam notiesāšanas gadījumā draud 50 gadu cietumsods, piektdien vēsta ASV mediji.
20 gadus vecais Džīnsons Ančeta apsūdzēts milzīga skaita datoru inficēšanā ar ļaundabīgu programmu, kas tos padarīja vadāmus no attāluma, lai rīkotu postošus uzbrukumus serveriem un milzīgā daudzumā izsūtītu surogāta reklāmas un e-pasta vēstules, paziņoja prokurori. Starp inficētajiem datoriem bija arī ASV Flotes gaisa karadarbības centra sistēmas.

Ančeta pat interneta čatā reklamēja savu inficēto datoru armiju un nopelnīja 63 000 dolāru, izīrējot savā kontrolē pārņemtos datorus citiem spameriem, kuri aptuveni 400 000 interneta lietotāju pēc tam bombardēja ar spiegošanas programmām un izlecošajām reklāmām.

Ja Ančeta tiks notiesāts visos 17 apsūdzības punktos, viņam draud 50 gadu cietumsods, paziņoja prokurori, kuri pieprasa, lai Ančeta arī atdotu 60 00 dolāru skaidrā naudā, savu BMW un datortehniku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!