Foto: PantherMedia/Scanpix
ASV Valsts departaments otrdien izsludināja 10 miljonu ASV dolāru (5 miljoni latu) lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu atrast starptautiskā teroristiskā grupējuma "Al Qaeda" Irākas organizācijas līderi Ibrahimu Avadu Ibrahimu Al Albadri jeb Abu Du'a, kā arī iekļāva viņu īpaši bīstamo teroristu sarakstā.

ASV Valsts departamenta mājas lapā publicētā paziņojumā skaidrots, ka Abu Du'a iekļaušana īpaši bīstamo teroristu sarakstā nozīmē nekavējošu šī cilvēka īpašumu arestu ASV un jebkurā citā vietā, kur tas nonāk ASV pilsoņu kontrolē. Tāpat amerikāņi turpmāk nedrīkst slēgt nekādus darījumus ar teroristu vai sniegt viņam materiālu vai cita veida palīdzību.

ASV Valsts departaments uzskata, ka Albadri vadījis vairākus terora aktus Irākas teritorijā. Pēc "terorista Nr.1" Osamas bin Ladena nogalināšanas Abu Du'a esot zvērējis atriebties amerikāņiem, ziņo ASV varas iestādes. Pēc trim dienām ekstrēmisti sarīkoja uzbrukumu sēriju Elhilas pilsētā Irākas centrālajā daļā, kuros gāja bojā 24 vietējie policisti, bet 76 kārtības sargi guva ievainojumus. Albadri uzņēmās atbildību par šiem notikumiem.

ASV Valsts departaments norāda, ka no šā gada marta līdz augustam "Al Qaeda" Irākas nodaļa sarīkojusi vismaz 23 terora aktus valsts teritorijā. Departaments uzsver, ka visos šajos notikumos bijis iesaistīts arī Abu Du'a.

ASV kopš 1984.gada ieviesusi īpašu pretterorisma programmu, kas paredz naudas prēmiju par informāciju, kas palīdz novērst terora aktus pret ASV pilsoņiem vai aizturēt teroristus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!