Foto: morgueFile

ASV tiesā izvirzītas apsūdzības četriem krāpniekiem no Latvijas un Lietuvas, kas mantkārīgos nolūkos izkrāpuši identitātes karšu un kredītkaršu datus, vēsta laikraksts "Courier Times".

23 gadus vecā Diāna Kurlovica, 21 gadu vecais Artjoms Volincevs, 30 gadus vecais Sauļus Savicks un 31 gadu vecais Dovids Beļskis aizturēti maijā kādā viesnīcā Bensalemas pilsētā.

Pie viņiem atrasti identitātes karšu un kredītkaršu klonēšanas rīki, datori un cits aprīkojums krāpšanas veikšanai. Visi aizturētie ASV uzturējušies nelegāli.

Izmeklētāji noskaidrojuši, ka no kredītkartēm nozagtā nauda pārskaitīta uz banku kontiem Latvijā un Krievijā vai arī izņemta skaidrā naudā.

Sākotnēji visiem aizturētajiem izvirzītas apsūdzības par līdzdalību starptautiskā noziedznieku grupējumā, identitātes un kredītkaršu datu zagšanā un naudas zagšanā.

Trešdien tiesā lielākā daļa apsūdzību atcelta, jo saskaņā ar vienošanos ar prokuratūru apsūdzētie piekrita atzīt savu vainu vienā kriminālapsūdzības punktā - par dalību noziedzīgā grupā, tādā veidā paātrinot tiesas procesu.

Katram apsūdzētajam kā drošības līdzeklis noteikta atbrīvošana pret 200 000 ASV dolāru drošības naudu, ko viņi pagaidām nav iemaksājuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!