Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV Baltā nama administrācija piektdien precizēja, ka paturēs Sīrijā apmēram 400 amerikāņu karavīru pēc tam, kad lielākoties būs īstenota ASV bruņoto spēku izvešana no šīs valsts.

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa ceturtdien bija paziņojusi, ka ASV paturēs Sīrijā apmēram 200 savu karavīru kā "miera uzturēšanas grupu". Kāda Baltā nama amatpersona piektdien apstiprināja precizēto skaitu.

Sīrijā palikušie ASV karavīri tiks pozicionēti Tanfas garnizonā Sīrijas dienvidaustrumos (kartē ar zaļu).

Sīrijas kurdi nosauca ASV lēmumu paturēt militāro personālu Sīrijā par "pozitīvu", piebilstot, ka tas var pamudināt citas valstis ASV vadītajā koalīcijā paturēt bruņotos spēkus šajā reģionā.

ASV prezidents Donalds Tramps decembrī paziņoja, ka džihādistu grupējums "Daesh" ir sakauts, un tviterī pavēstīja, ka izvedīs no Sīrijas tur dislocētos aptuveni 2000 ASV karavīru.

ASV militārpersonas ir paudušas bažas par Trampa neskaidro plānu, un bijušais aizsardzības ministrs Džims Matiss prezidenta lēmuma dēļ decembrī atkāpās no amata.

ASV atbalstīto Sīrijas kurdu spēku liktenis pēc amerikāņu karavīru aiziešanas joprojām ir neskaidrs. Turcija ir draudējusi uzbrukt kurdu spēkiem pēc ASV aiziešanas no Sīrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!