Ir maz ticams, ka ASV tuvākajos mēnešos samazinās Irākā dislocēto 135 000 karavīru skaitu, saskaroties ar nemiernieku uzbrukumiem, otrdien pavēstīja augsta ranga ASV komandieris.
"Šobrīd es nebūtu gatavs ieteikt samazināt karavīru skaitu pirms vēlēšanām, noteikti ne būtiskā apjomā," sacīja koalīcijas spēku komandieris Irākā ģenerālleitnants Džons Vainss.

Taču viņš sacīja, ka ievērojama spēku samazināšana varētu sākties nākamā gada sākumā pēc oktobrī plānotā referenduma par konstitūciju un tam sekojošajām jaunās Irākas valdības vēlēšanām decembrī.

Irākas karā ir gājuši bojā vairāk nekā 1700 ASV karavīru, un ASV armijai ir problēmas ar vervēšanu, jo potenciālie rekrūši un viņu ģimenes izvairās no brīvprātīgas iestāšanās armijā kara laikā.

Nemitīgā aptuveni 135 000 amerikāņu karavīru turēšana Irākā arī noslogo ASV armiju, un Pentagons lielā mērā balstās uz rezervistiem.

Pēc Vainsa teiktā, sabiedriskās domas aptaujas ASV, kuras rāda, ka lielākā daļa amerikāņu ir pret ASV spēku atrašanos Irākā, liecina, ka "viņi labi nesaprot, kas šeit ir uz likmes."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!