Foto: AFP/Scanpix/LETA

Amerikas Savienotās Valstis (ASV) Ukrainai piešķirs papildu militāro palīdzību – 18 raķešu sistēmas HIMARS un citus ieročus, kas palīdzēs cīnīties ar bezpilota lidaparātiem. Kopumā militārā palīdzība mērāma 1,1 miljardos ASV dolāru, vēsta medijs "Associated Press".

Līdz šim Ukraina no Amerikas saņēmusi 16 HIMARS raķešu sistēmas, kas atzinīgi novērtētas. Kā ziņo "Kyiv Independent," Ukrainas armija ar šīm augstas precizitātes raķešu sistēmām līdz 8. septembrim sašāvusi vairāk nekā 400 Krievijas mērķus.

HIMARS sistēma ASV tika izstrādāta 1990. gadu beigās, reaktīvā artilērijas sistēma, izmantojot dažādas raķetes, var sašaut mērķus 70, 150 vai 300 kilometru attālumā.

Par ASV ziņojumu saistībā ar palīdzības sniegšanu Ukrainai pozitīvi izteicies arī tās prezidents Volodimirs Zelenskis, pateicoties ASV prezidentam par palīdzību un minot, ka šāds ekipējums pietuvina Ukrainu uzvarai karā pret Krieviju.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!