Dienvidkoreja un ASV svētdien sāka plašas militārās mācības, bet Ziemeļkoreja brīdina, ka tās var kaitēt kodolatbruņošanās sarunām.
"Šodien saskaņā ar plānu Dienvidkorejā sākās gadskārtējās militārās mācības, kurās piedalās ASV un Dienvidkorejas karaspēka vienības, aģentūrai AFP paziņoja Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Mācībās tiek imitēta kauja, gatavojoties situācijai, kad pēkšņi ierodas ASV papildspēki. Tajā paredzētas arī operācijas pret desantniekiem un kara spēles ar datoriem.

Mācību ietvaros desmitiem tūkstošu ASV un Dienvidkorejas karavīru pievienojies lidmašīnu bāzes kuģis "USS Ronald Reagan", viens kreiseris un divi eskadras mīnu kuģi.

Sabiedroti uzsver, ka mācībām ir tikai aizsardzības raksturs, un noraida Ziemeļkorejas apgalvojumus, ka tās esot gatavošanās iebrukumam.

Ziemeļkoreja apsūdz Vašingtonu, ka tā rīko mācības laikā, kad notiek sešu pušu sarunas ar Phenjanu par Ziemeļkorejas kodolprogrammām.

Patlaban Dienvidkorejā dislocēti aptuveni 29 500 amerikāņu karavīru, lai palīdzētu 680 000 vīru lielajiem Dienvidkorejas spēkiem stāties pretim Ziemeļkorejas bruņotajiem spēkiem, kuros dien 1,1 miljons karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!