Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kremlis trešdien paziņojis, ka nesaskata izredzes attiecību uzlabošanai ar Amerikas Savienotajām Valstīm tuvākajā laikā.

"Rožainas izredzes uz Krievijas un ASV attiecību uzlabošanos nav redzamas pie horizonta," sacīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Bet tas nenozīmē, ka mēs netiecamies pēc dialoga, ka mēs negribam dialogu, jo mēs saskaramies ar daudzām problēmām," norādīja Peskovs, kā vienu no problēmu jautājumiem minot ieroču kontroli. "Bez sarunām šīs problēmas nepazudīs," viņš piebilda.

Peskovs arī sliecās noraidīt bažas, ka ASV starpvēlēšanu rezultāti vēl vairāk sarežģīs Vašingtonas attiecības ar Maskavu. Viņš sacīja, ka divpusējās attiecības jau tagad ir sarežģītas un uzsvēra, ka Maskava nav jaukusies ASV vēlēšanās.

Saskaņā ar raidorganizāciju prognozēm, kas balstītas daļējos vēlēšanu rezultātos, ASV starpvēlēšanās demokrātiem izdevies atgūt kontroli pār Pārstāvju palātu, taču republikāņi saglabājuši kontroli pār Senātu.

ASV otrdien paziņoja, ka gatavo jaunas sankcijas Maskavai saistībā ar ar bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meita Jūlijas saindēšanu Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!