Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons pēc tikšanās ar ASV prezidentu Džo Baidenu paziņojis, ka Londonas-Vašingtonas aliansi būtu jāuzskata par neiznīcināmu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Džonsons norādīja, ka aizvadījis lieliskas sarunas ar Baidenu, kurš ieradies vizītē Eiropā, lai cita starpā piedalītos G7 samitā un nākošnedēļ Ženēvā tiktos arī ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Lielbritānijas premjers norādīja, ka Baidens viņam nav izteicis pārmetumus saistībā ar pašreizējo situāciju Ziemeļīrijas jautājumā, kas saasinājusies laikā pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības. Tomēr izskanējis, ka Baidens ir paudis bažas par šo jautājumu.

Džonsons BBC sacīja, ka Lielbritānijai un ASV ir kopīga pārliecība par cilvēktiesībām, uz noteikumiem balstītu starptautisko kārtību un transatlantisko aliansi. "Tās ir attiecības, kas pastāvējušas ļoti ilgu laiku un ir bijušas svarīga miera un labklājības sastāvdaļa gan Eiropā, gan visā pasaulē," sacīja premjers, runājot par Londonas-Vašingtonas attiecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!