Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV šonedēļ ar Tunisiju parakstīja sadarbības līgumu militārajā nozarē. Vienošanās noslēgta uz desmit gadiem, raksta portāls "Africanews".

Aizvadītajā desmitgadē pieaugusi sadarbība starp ASV un Tunisiju. Īpaši izteikta tā bijusi jautājumos, kas saistīti ar terorisma apkarošanu.

"Mēs ceram paplašināt šīs attiecības, lai palīdzētu Tunisijai aizsargāt ostas un sauszemes robežas, atturēt terorismu un novērst autokrātisko režīmu ambīciju realizēšanu jūsu valstī," runājot pēc tikšanās ar Tunisijas prezidentu Kaisu Saiedu, sacīja ASV aizsardzības sekretārs Marks Espers (attēlā).

Espers arī apsūdzēja ASV sāncenšus - Ķīnu un Krieviju - par to, ka viņi turpina "iebiedēt un piespiest savus kaimiņus, vienlaikus paplašinot savu autoritāro ietekmi visā pasaulē, arī šajā kontinentā". Viņš sacīja, ka Maskavas un Pekinas ļaundabīgā un plēsonīgā uzvedība ir vērsta uz "Āfrikas institūciju graušanu".

Abas valstis regulāri rīko kopīgas militārās mācības, un kopš 2011. gada Vašingtona Tunisijas armijā ir ieguldījusi vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru, ziņo Savienoto Valstu bruņoto spēku Āfrikas pavēlniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!