Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dienvidkorejas nacionālā drošības padomnieka vietnieks Kims Junčons izteicies, ka ASV un Ziemeļkoreja drīzumā atsāks dialogu, raksta aģentūra "Reuters".

"Man rodas iespaids, ka Ziemeļkoreja un ASV drīzumā uzsāks dialogu un ka tas būs sekmīgs," pēc tikšanās ar ASV sūtni Ziemeļkorejā Stīvenu Biegunu norādīja Dienvidkorejas pārstāvis.

Šī gada februārī ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns tikās Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā, kurā apsprieda jautājumus, kas saistīti ar Korejas pussalas atbruņošanu no kodolieročiem jeb denuklearizāciju. Samits gan noslēdzās priekšlaicīgi un bez konkrētas vienošanās.

Jūnija izskaņā Tramps ar Kimu tikās vēlreiz un abi līderi pauda apņemšanos atsākt sarunas. Tomēr aizvadīto nedēļu laikā Ziemeļkoreja veikusi vairākus tuvā darbības rādiusa raķešu izmēģinājumus, kā arī asi kritizējusi ASV-Dienvidkorejas kopīgās militārās mācības.

Šonedēļ ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo izteicās, ka sarunas ar Ziemeļkoreju nav izdevies atsākt tik ātri, kā cerēts.

Ziemeļkorejas ārlietu ministrijas pārstāvis ceturtdien kritizēja Dienvidkoreju par ASV ražoto "F-35" iznīcinātāju iegādi, sakot, ka Phenjana nav ieinteresēta dialogā, kuru "pavada militāri draudi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!