Foto: AP/Scanpix/LETA
Amerikas Savienotās Valstis paziņojušas, ka uz 90 dienām apturēs no gadumijas paredzēto muitas tarifu paaugstināšanu Ķīnas ražojumiem divsimt miljardu dolāru vērtībā.

Kā norāda Baltais nams, "Lielā divdesmitnieka" (G20) samitā Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā panākts pamiers Vašingtonas un Pekinas tirdzniecības karā.

"Ja šai laikā puses nespēs panākt vienošanos, 10% ievedmuitas likme tiks paaugstināta līdz 25%," teikts paziņojumā, kas izplatīts pēc ASV prezidenta Donalda Trampa un Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina sarunām samita kuluāros.

Tramps, kas pēdējo mēnešu laikā asi kritizējis Ķīnu un apsūdzējis to par jaukšanos ASV vēlēšanās, nule aizvadīto tikšanos vērtējis kā auglīgu un iedvesmojošu.

Baltais nams arī norāda, ka Ķīna piekritusi "nekavējoties pastiprināt" ASV lauksaimniecības preču iepirkšanu, gan neminot konkrētus apjomus.

Pieaugot spriedzei abu valstu tirdzniecības attiecībās, Ķīna krasi samazināja sojas un citu lauksaimniecības produktu iepirkšanu no ASV. Tas devis jūtamu triecienu amerikāņu lauksaimniekiem, kuru atbalsts Trampam ir ļoti svarīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!