Naktī no trešdienas uz ceturtdienu ASV lidmašīnas un tanki atkal ir uzbrukuši Falludžai, nogalinot piecus cilvēkus un palielinot spriedzi kaujinieku kontrolētajā pilsētā. Tagad, kad ir beigušās ASV prezidenta vēlēšanas, pilsēta gatavojas liela apjoma sadursmēm, ziņo ārvalstu masu mediji.
ASV militārpersonas ceturtdien ziņo, ka divos gaisa spēku uzbrukumos tika iznīcinātas barikādes, kuras kaujinieki bija sagatavojuši musulmaņu pilsētas ziemeļaustrumos un dienvidaustrumos.

Aculiecinieki stāsta, ka šis bija nežēlīgākais uzbrukums pēdējo nedēļu laikā. Slimnīcas ārsti ziņo, ka ir nogalināti vismaz pieci cilvēki, tajā skaitā arī sieviete un bērns. Visi bojā gājušie automašīnā bija mēģinājuši aizbēgt no pilsētas.

Trešdienas vakarā notikušajos uzbrukumos tika smagi ievainota kāda sieviete, bet pusaudžu meitene sprādzienā zaudēja kāju, informē Reuters.

ASV bruņotie spēki gatavo liela mēroga uzbrukumu Falludžai un Ramadi pilsētai, kuras atrodas rietumu virzienā no Bagdādes. Šie uzbrukumi notiks Irākas pagaidu valdības plāna ietvaros, lai pārņemtu kontroli šajās pilsētās pirms janvārī paredzamajām vēlēšanām.

Tagad bruņotie spēki uzturas ārpus Falludžas pilsētas, no kurienes jau ir aizbēgusi lielākā daļa tās 300 000 iedzīvotāju.

Irākas pagaidu premjerministrs Ijads Allavi atrodas vizītē Eiropā, un viņš nav paziņojis par lēmumu uzsākt uzbrukumu. Bruņoto spēku pārstāvji ziņo, ka viņi gaida Allavi un jaunievēlētā ASV prezidenta Džordža Buša pavēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!