Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Savienoto Valstu valdība ir uzvarējusi Lielbritānijas Augstajā tiesā apelācijas sūdzībā par "WikiLeaks" dibinātāja Džuliana Asanža izdošanu, raksta "Al Jazeera".

Piektdienas spriedums, kas atceļ agrāku lēmumu, nozīmē, ka 50 gadus vecais Asanžs tagad varētu būt tuvāk izdošanai no Londonas stingrās drošības Belmāršas cietuma uz ASV, kur viņam tiks izvirzītas apsūdzības spiegošanā saistībā ar "WikiLeaks" slepeno militāro dokumentu publicēšanu pirms desmit gadiem.

Lēmumu par Asanža izdošanu pieņems Lielbritānijas iekšlietu ministre Priti Patela. Tomēr juridiskās cīņas vēl nav beigušās, jo gaidāms, ka apelāciju pret šo lēmumu iesniegs Asnža komanda, atzīmē medijs.

Zemākas instances tiesa šā gada sākumā bija noraidījusi amerikāņu lūgumu izdot Asanžu ASV, sakot, ka Asanža garīgā veselība ir pārāk trausla, lai izturētu ASV tiesu sistēmu. ASV iesniedza apelāciju, apstrīdot šo ideju.

ASV varas iestādes britu tiesnešiem paziņojušas, ka, ja viņi piekritīs izdot Asanžu, viņš varētu izciest jebkuru ASV piespriesto cietumsodu, ko saņems, savā dzimtenē Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!