ASV Baltā nama un Kongresa telefoni, faksa aparāti un e-pasta adreses trešdien tika appludinātas ar tūkstošiem miera aicinājumiem koordinētā "virtuālā gājienā" Vašingtonā pret karu ar Irāku.
Vairāki senatori sacīja, ka saņēmuši telefona zvanus ik pēc dažām sekundēm. Telefonu līnijas, pa kurām iedzīvotāji var zvanīt Baltajam namam, bija aizņemtas daudzas stundas.

Demokrātu senatore Daiena Feinšteina no Kalifornijas sacīja, ka līdz trešdienas pusdienlaikam viņa bija saņēmusi vairāk nekā 800 telefonu zvanus. Demokrātu līderis Toms Dešls saņēmis divreiz vairāk zvanus, nekā parastā dienā.

Senāta pārstāvis norādīja, ka bijis lielāks skaits telefona zvanu un elektronisko vēstuļu, taču viņš neminēja skaitu. Baltais nams šo akciju nekomentēja.

Protesta organizētājs Toms Endrūss no kustības "Uzvarēt bez kara" kampaņu nosauca par veiksmīgu, apgalvojot, ka varas pārstāvjiem Vašingtonā nosūtītas vairāk nekā miljons miera vēstījumu.

Piedalīties šajā kampaņā aicināja arī vairākas Holivudas zvaigznes, kā Martins Šīns, Andželika Hjūstone un Maiks Farels.

Aktieri, kas pieder pie pretkara kustības "Aktieri, kas apvienojušies uzvarēt bez kara", aicināja ASV valdību turpināt ieroču inspekcijas Irākā un rast krīzes mierīgu atrisinājumu.

Televīzijas reklāmā Martins Šīns, kurš tēlo ASV prezidentu TV seriālā "West Wing", aicināja uz "virtuālu gājienu uz Vašingtonu". Pat ja tikai daļa no jaunākās miera demonstrācijas dalībnieku sūtījumiem izies cauri, galvaspilsēta noslīks pretkara sūtījumu jūrā, pareģoja Šīns.

Grupa prominentu aktieru, ieskaitot Sjūzenu Sarandonu, Kimu Beisindžeri un Metu Deimonu, jau decembrī ASV prezidentam Džordžam Bušam nosūtīja petīciju, prasot mierīgi atrisināt Irākas krīzi. Šogad daudzas citas Holivudas slavenības pievienojušās protestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!