Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV valdība tikai dažus mēnešus pirms izšķirošajām Kongresa starptermiņa vēlēšanām apsūdzējusi Krieviju, ka tā izvērsusi vispārēju kampaņu, lai ietekmētu sabiedrisko domu un vēlēšanas.

"Izlūkošanas kopiena joprojām ir satraukta par draudiem gaidāmajām ASV vēlēšanām – kā starptermiņa, tā 2020. gada prezidenta vēlēšanām," preses brīfingā Baltajā namā sacīja nacionālās izlūkošanas direktors Dens Kouts.

"Attiecībā uz Krievijas iesaistīšanos starptermiņa vēlēšanās – mēs turpinām novērot vispārēju informācijas izplatīšanas kampaņu no Krievijas, šādi mēģinot vājināt un sašķelt Savienotās Valstis," sacīja Kouts.

Virkne vadošo ASV amatpersonu, ieskaitot Koutu, Federālā Izmeklēšanas biroja direktoru Kristoferu Reju un iekšzemes drošības ministri Kirstjenu Nīlsenu, apliecināja, ka turpinās veikt izmeklēšanu un saukt pie atbildības tos, kas centīsies mainīt ASV viedokli vai, kā norādīja Rejs, izvērš "informācijas karu".

"Tie nav tikai vēlēšanu cikla draudi," sacīja Rejs. "Mūsu pretinieki mēģina graut mūsu valsti neatlaidīgi un regulāri, ir vēlēšanu gads vai nav."

Kouts un Rejs arī noliedza, ka ASV prezidents Donalds Tramps pret šo jautājumu neizturētos nopietni.

Vēstulē Kongresam nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons norādīja, ka administrācija ir veikusi "plašus, vēsturiskus pasākumus", lai apturētu šos draudus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!