ASV Valsts departamentā pirmdien pienāca vēstule ar aizdomīgu baltu pulveri, izraisot jaunu Sibīrijas mēra trauksmi, lai gan šo vēstuli uzskata par dezinficētu, paziņoja Valsts departamenta pārstāvji.
Vēstule bija adresēta valsts sekretāra vietniekam Ričardam Ārmitidžam. Kad to atvēra Ārmitidža biroja darbinieks Valsts departamenta ēkas septītajā stāvā, no aploksnes izbira balts pulveris, paziņoja departamenta preses sekretārs Ričards Baučers.

Vēstule "pienāca pa ASV pasta sistēmu, tāpēc mēs uzskatām, ka tā bija apstarota un tādējādi nerada tiešus draudus veselībai", sacīja Baučers.

Lielākā daļa ASV pasta un viss pasts, kas adresēts federālām iestādēm, tagad tiek apstarots pēc tam, kad oktobrī ASV Kongresam tika nosūtītas vairākas ar Sibīrijas mēri inficētas vēstules, no kurām ar šo slimību inficējās pasta darbinieki. Kopš oktobra sākuma ASV no Sibīrijas mēra ir miruši pieci cilvēki.

Baučers sacīja, ka pulveris Ārmitidžam adresētajā vēstulē vēl nav identificēts un notiek izmeklēšana, tomēr Ārmitidža birojs nav evakuēts.

Augsts Valsts departamenta darbinieks informēja, ka aploksnē bijis tikai pulveris un uz tās bijusi uzrakstīta atpakaļadrese Teksasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!