Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sešām ASV valdības un armijas iestādēm Vašingtonas apkārtnē nosūtītas aizdomīgas paciņas, pirmdien ziņoja mediji.

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) un armija paziņojuši, ka pēta pusduci aizdomīgu paciņu, kurās atradās sprādzienbīstami elementi, vēsta telekanāls "NBC News". FIB tviterī paziņojis, ka reaģējis uz vairākiem izsaukumiem valdības iestādēs, kas ziņojušas par aizdomīgiem sūtījumiem. FIB visas aizdomīgās paciņas savācis un tās tiek analizētas.

"NBC News" ziņo, ka pirmais aizdomīgais sainis pirmdienas rītā atrasts Nacionālās Aizsardzības universitātē. Pārējās paciņas atrastas ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) pasta sūtījumu šķirotavā, Baltā nama pasta sūtījumu šķirotavā vienā no Vašingtonas piepilsētām un ASV karaflotes objektā Virdžīnijā, ziņo "NBC News".

Tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas telekanālam pavēstījušas, ka aizdomīgās paciņas nosūtītas pa pastu. Dažos sūtījumos bijušas vēstules, kuras saskaņā ar kādas amatpersonas teikto rakstījis uzbudināts un apjucis cilvēks.

FIB pašreiz izmeklē, vai visi šie aizdomīgie sūtījumi ir viena cilvēka vai cilvēku grupas darbs, un pēta, vai tās bijušas darbotiesspējīgas ierīces vai tikai mānekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!