Foto: AFP/Scanpix
ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone izteikusies, ka Pakistānas valdības rīcībā ir bijusi informācija par "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena atrašanās vietu, piektdien informē aģentūra "Interfax".

" Mēs uzskatām, ka nav pierādījumu, ka kāds no Pakistānas valdības zināja, kur atrodas bin Ladens, taču visticamāk, kāds Islamabadā tomēr bija lietas kursā, " Klintone atzinusi intervijā telekanālam CBS.

Tomēr ASV ārlietu resora vadītāja uzsvērusi, ka Savienotās Valstis un Pakistāna turpina sadarboties cīņā pret terorismu.

Iepriekš Pakistānas prezidents Asifs Alī Zardari kategoriski noliedza, ka augstākajā politiskajā vai militārajā līmenī kāda no amatpersonām būtu informēta par bin Ladena gaitām un slēptu to no sabiedrotajiem.

Kā ziņots, operācija terorista " Nr.1" likvidācijai tika turēta stingrā slepenībā un veikta bez Pakistānas valdības ziņas, baidoties par informācijas noplūdi.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar ASV prezidenta paziņoto teroristu grupējuma "Al Qaeda" līderi bin Ladenu amerikāņu specdienesti nogalināja naktī uz 2.maiju nocietinātā mājā Abotabadas pilsētā netālu no Pakistānas galvaspilsētas.

ASV dienesti paziņoja, ka terorista līķis iemests okeānā, savukārt pēcnāves fotogrāfijas Obama pēc vairāku dienu pārdomām nolēma nepubliskot, bin Ladena nāvi atzinusi arī "Al Qaeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!