Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV bruņotie spēki trešdien paziņoja, ka veikuši uzlidojumus Sīrijas austrumos, kas bija vērsti pret Irānas paramilitārās Revolucionārās gvardes atbalstīto kaujinieku izmantotajām teritorijām, raksta portāls "France24".

Nedz Sīrija, nedz Irāna nekomentēja uzbrukumu.

ASV armijas Centrālā pavēlniecība paziņoja, ka triecieni "bija samērīgi, apzināti pasākumi, kuru mērķis bija ierobežot eskalācijas risku un samazināt upuru risku". Paziņojumā netika identificēti mērķi, kā arī netika piedāvāti skaitļi par triecieniem, kuri, pēc militārpersonu teiktā, notikuši pēc prezidenta Džo Baidena pavēles.

"Šodienas triecieni bija nepieciešami, lai aizsargātu un aizstāvētu ASV personālu," teikts Centrālās pavēlniecības preses sekretāra pulkveža Džo Bučīno paziņojumā.

Pulkvedis piebilda, ka uzbrukums bija atbilde uz 15. augustā notikušu uzbrukumu, kas bija vērsts pret ASV spēkiem. Šajā uzbrukumā bezpilota lidaparāti, kurus, iespējams, palaida Irānas atbalstītie kaujinieki, uzbruka "Al-Tanf" garnizonam, ko izmantoja amerikāņu spēki. ASV ziņo, ka šajā uzbrukumā upuru un cietušo nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!