Foto: AP/Scanpix/LETA

Par informāciju, kas saistīta ar Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās, Savienotās Valstis piedāvā līdz pat 10 miljoniem dolāru lielu atlīdzību, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

ASV Valsts departaments paziņoja par piedāvāto atlīdzību 28. jūlijā, sakot, ka meklē informāciju, kas ļautu identificēt vai uzzināt atrašanās vietu jebkurai ārvalstu personai, kas apzināti iesaistījusies vai iesaistās darbībās, lai iejauktos ASV vēlēšanās. Īpaši tiek pieminēta Krievijas Interneta pētījumu aģentūra (IRA), Kremlim pietvuniātais biznesmenis Jevgēņijs Prigožins un ar viņu saistītās Krievijas vienības un līdzstrādnieki.

ASV iepriekš norādīja, ka Sanktpēterburgā bāzētā IRA ir iesaistījusies politiskās un vēlēšanu iejaukšanās operācijās, un vērsa sankcijas pret Prigožinu par iejaukšanos.

"Jau kopš 2014. gada, IRA sāka darbības, lai iejauktos ASV politiskajā sistēmā, tostarp 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās, ar stratēģisku mērķi sēt nesaskaņas," teikts ASV Valsts departamenta paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!