Pēc Ziemeļkorejas raķetes izšaušanas pār Japānas teritoriju "jānotiek kaut kam nopietnam", otrdien pavēstīja ASV vēstniece ANO Nikija Heilija.

"Tas ir nepieņemami," pavēstīja Heilija. "Viņi ir pārkāpuši ikvienu ANO Drošības padomes rezolūciju, kāda mums ir, tāpēc es domāju, ka notiks kaut kas nopietns."

ANO kopā ar Japānu sasaukušas ANO Drošības padomes ārkārtas sēdi.

"Mēs runāsim, ko vēl mēs varam darīt," sacīja Heilija, norādot, ka nevienai valstij nevajadzētu šaut pāri raķetes tādai 130 miljonu iedzīvotāju lielai valstij kā Japāna.

Pēc viņas teiktā, varētu tikt apspriestas jaunas sankcijas pret Ziemeļkoreju.

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien pēc Ziemeļkorejas raķetes izšaušanas brīdināja, ka apsvērti tiek visi līdzekļi.

"Draudīgi un destabilizējoši soļi vienīgi pastiprinās Ziemeļkorejas režīma izolāciju šajā reģionā un pasaules valstu vidū," teikts Baltā nama paziņojumā. "Dienas kārtībā ir visi līdzekļi."

Kā ziņots, Ziemeļkoreja otrdien izmēģināja raķeti, kas tika izšauta no galvaspilsētas Phenjanas un pārlidoja Japānas teritoriju pirms nokrišanas Klusā okeāna ziemeļdaļā.

Japānas premjerministrs Sindzo Abe notikušo nodēvējis par bezprecedenta draudiem reģiona mieram un drošībai.

Dienvidkorejas armijas Ģenerālštābs paziņoja, ka raķete izšauta netālu no Phenjanas un nolidojusi vairāk nekā 2700 kilometrus un sasniegusi maksimālo 550 kilometru augstumu, lidojot virs Japānas ziemeļu salas Hokaido.

Reaģējot uz Ziemeļkorejas raķeti, kas otrdien tika raidīta pār Japānu, Ķīna paziņojusi, ka spriedze Korejas pussalā sasniegusi "lūzuma punktu", taču vienlaikus atzina, ka daļēji tajā esot vainojamas ASV un Dienvidkoreja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!