Foto: Reuters/Scanpix

Sarunas, kas fokusētas uz ASV klātbūtnes palielināšanu Polijā, ir "uz pareizā ceļa", ceturtdien paziņoja ASV vēstniece Polijā Džordžeta Mosbahere, ar šo vēsti nākot klajā neilgi pēc mediju ziņām, ka šobrīd Vācijā dislocētie ASV karavīri varētu tikt pārvietoti uz austrumiem.

"Sarunas ir uz pareizā ceļa! ASV prezidenta Donalda Trampa un Polijas prezidenta Andžeja Dudas redzējums par palielinātu ASV klātbūtni Polijā būs varenāks, nekā sākotnēji tas tika iezīmēts," tviterī pauda vēstniece.

Polija jau ilgu laiku izvērsusi kampaņu, lai panāktu pastāvīgu ASV bruņoto spēku klātbūtni, kam būtu jākalpo kā atturošam faktoram Krievijas avantūrisma priekšā.

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis sestdien pauda cerību, ka daļa ASV karavīru, kurus tiek plānots izvest no Vācijās, tiks pārvietoti uz Poliju.

Par plānu samazināt ASV spēku klātbūtni Vācijā vēstīja ASV laikraksts "Wall Street Journal".

Piektdien kāda ASV amatpersona pavēstījusi, ka prezidents Donalds Tramps devis Pentagonam rīkojumu samazināt Vācijā izvietoto amerikāņu karavīru skaitu.

Saskaņā ar rīkojumu paredzēts pašreiz Vācijā dislocēto 34 500 vīru lielo ASV kontingentu samazināt par 9500 karavīriem.

Baltais nams un Pentagons "Wall Street Journal" informāciju nav nedz nolieguši, nedz apstiprinājuši.

Publikācija parādījusies laikā, kad Trampa administrācijas un Eiropas sabiedroto starpā saglabājas spriedze par ilgtermiņa sadarbības līgumiem.

Polija jau ilgstoši raugās uz ASV kā uz primāro drošības garantu NATO ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!