ASV vēstniecība Saūda Arābijā otrdien brīdināja par iespējamiem teroristu uzbrukumiem dzīvojamiem kompleksiem karalistē.
"Vēstniecība joprojām ir nobažījusies par pašreizējo drošību Saūda Arābijā, it īpaši dzīvojamo kompleksu drošību Rijādā," teikts vēstniecības mājas lapā izvietotajā paziņojumā.

"Nesen apstiprināta informācija norāda, ka māju kompleksu "Seder Village" Rijādā aktīvi novēro teroristiski elementi un ka var tikt uzbrukts arī citiem Rietumvalstu kompleksiem karalistē," teikts paziņojumā.

Tajā piebilsts, ka vēstniecība saviem amerikāņu darbiniekiem un padotajiem ir ierobežojusi dzīvojamo kompleksu Rijādā apmeklēšanas laiku no 18.00 līdz 6.00.

Brīdinājums izplatīts tikai dažas dienas pēc tam, kad Lielbritānija paziņoja, ka joprojām pastāv augsts teroristu uzbrukumu drauds Saūda Arābijā, bet vietējās varas iestādes paziņoja, ka novērsušas izplānotu uzbrukumu, kurā bija paredzēts izmantot ar vairāk nekā tonnu sprāgstvielu piekrautu automašīnu.

8.novembrī teroristu pašnāvnieku sarīkotajos sprādzienos pie dzīvojamiem kompleksiem Rijādā tika nogalināti vismaz 18 cilvēki un ievainoti vairāk nekā 100. 12.maijā uzbrukumos trijiem dzīvojamiem kompleksiem tika nogalināti 35 cilvēki.

Tā kā uzbrukumi bija koordinēti, varas iestādes tajos vaino Saūda Arābijā dzimušā Osamas bin Ladena organizāciju "Al Qaeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!