Visām ASV vēstniecībām un konsulātiem ārvalstīs dots rīkojums sagādāt ciprofloksacīna krājumus vismaz trim dienām gadījumā, ja terora aktā tiks izmantotas Sibīrijas mēra sporas. Tā trešdien žurnālistiem Vašingtonā paziņoja ASV Valsts departamenta oficiālais pārstāvis Ričards Baučers, vēsta aģentūra AP.
Baučers uzsvēra, ka nav ziņu par tiešām bakterioloģiskā uzbrukuma briesmām, taču medikamentu uzkrājumi jāuzskata par piesardzības soli.

Trešdien ASV oficiāli apstiprināts trešais saslimšanas gadījums ar Sibīrijas mēri Floridas štatā. Kāda 35 gadus veca sieviete inficējusies tajā pašā izdevniecību kompleksā, kurā iepriekš ar šo slimību saslima divi laikraksta "Sun" darbinieki, no kuriem viens ir miris.

ASV tiesībsargājošās iestādes trešdien sāka kriminālizmeklēšanu par visiem šiem gadījumiem un tagad mēģina noteikt, kā Sibīrijas mēra sporas varēja nokļūt "Sun" redakcijā. Jau konstatēts, ka sporas, ar kurām inficējās laikraksta darbinieki, ražotas piecdesmitajos gados ASV valsts bioloģiskajā laboratorijā Aiovas štatā no ļoti retiem un bīstamiem Sibīrijas mēra celmiem. To izmantošana liecina, ka ir strādājuši profesionāļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!