Foto: Shutterstock

Bijusī ASV amatpersona Maikls Fords atzinusi, ka izspiedis no sievietēm seksuāla rakstura materiālus, pēc tam, kad uzlauzis viņu e-pastus, ceturtdien ziņo BBC.

Fords, kurš strādājis ASV vēstniecībā Londonā, atzīts par vainīgu deviņos kibernoziegumos, bet septiņos gadījumos vīrietis atzīts par vainīgu hakeru uzbrukumu veikšanā no datora, lai izspiestu vajadzīgo informāciju, kā arī vēl vienā gadījumā par krāpšanu.

Par saviem upuriem Fords izvēlējās māsu apvienības biedrus no ASV universitātēm, kā arī modeles.

ASV vēstniecības darbinieks uzdevās par 36 gadus vecu tehniskā atbalsta personāla darbinieku no Atlantas, kurš pārstāv labi zināmu e-pasta kompāniju. Tad Fords saviem tūkstošiem potenciālajiem upuriem nosūtīja pikšķerēšanas ziņojumus.

Kad vēstniecības darbinieks bija ieguvis paroles, viņš tās izmanotja, lai piekļūtu upuru sociālo tīklu profiliem, kur ieguva personīgo informāciju, fotogrāfijas, kā arī informāciju par dzīvesvietas adresi, darba vietu un detaļas par ģimenes locekļiem.

Iegūto informāciju Fords izmantoja, lai manipulētu ar cilvēkiem, pieprasot no viņiem seksuāla rakstura fotogrāfijas un video failus, kur redzamas kailas sievietes ģērbtuvēs un peldbaseinos.

Iegūtās fotogrāfijas vīrietis nosūtījis sieviešu draugiem un ģimenes locekļiem, kā arī publiskojis tās internetā.

Laika posmā starp 2013. gada janvāri un 2014. gada maiju, kad vīrietis strādāja par ASV vēstniecības darbinieku Londonā, viņš uzlauzis vairāk nekā 400 profilus, kas piederējuši vismaz 200 cilvēkiem. No šiem profiliem viņš šajā laika posmā sev nosūtījis vairāk nekā 2300 ziņas.

Vīrietis arestēts maijā, Atlantas lidostā, kad bija gatavojies lidot uz Londonu. Fords tika apsūdzēts nodarījumos augustā, savukārt septembrī vīrietis centies savu vainu noliegt.

BBC vēsta, ka sods par noziegumu Fordam tiks piespriests 2016. gada 16. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!