ASV viesnīcu kompānija "Westin Hotels and Resorts", sākot ar 2006.gada janvāri, aizliegs smēķēšanu visās istabās, restorānos, bāros un citās publiskās vietās 77 kompānijas viesnīcās Ziemeļamerikā un Karību jūras reģiona valstīs, teikts kompānijas "Westin" izplatītajā paziņojumā.
"Westin" viesnīcu tīkla viesi turpmāk drīkstēs smēķēt uz balkoniem vai arī citās vietās ārpus viesnīcu telpām.

Kompānijas pārstāvji norādīja, ka 92% "Westin" klientu vēlas nesmēķētāju numurus. "Nevienam nepatīk ienākt piekvēpušā istabā, pat smēķētājiem nē," norādīja kompānijas "Westin" viceprezidente Sjū Bruša.

Lēmumu aizliegt smēķēšanu "Westin" viesnīcās ir ietekmējis arī Ziemeļamerikā pieaugošais sabiedrības pieprasījums pēc nesmēķētāju zonām.

Nesmēķētāju istabas viesnīcās ir jātīra un jāuzkopj mazāk un nav nepieciešamības aizvietot apdedzinātās mēbeles un citus priekšmetus.

Ieviešot smēķēšanas aizliegumu, 2400 "Westin" viesnīcu numuros ASV, Kanādā un Karību jūras valstīs tiks veikti apjomīgi tīrīšanas un uzkopšanas darbi un visos numuros tiks uzstādīti jauni gaisa filtri.

Smēķēšanas aizliegums tomēr neattiecas uz visām "Westin" tīklā ietilpstošajām viesnīcām, kuru skaits šobrīd sasniedz 121. Smēķēšana tiks atļauta daļā kompānijas viesnīcu, balstoties uz katrā valstī pastāvošajiem noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!