Foto: AP/Scanpix

ASV ir "vīlusies, bet nepavisam pārsteigta" par Krievijas reakciju saistībā ar ASV radītajiem gaisa uzlidojumiem Sīrijā esošajai Šairatas aviobāzei, sestdien informē britu raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka piektdien raidītajā ASV triecienā Sīrijā teju pilnībā iznīcināta aviobāze, kā arī bojā gājuši vismaz seši cilvēki.

Medijs atgādina, ka Krievija par notikušo apsūdzēja ASV, ka tā ar savu rīcību veicinājusi agresiju. Tāpat Krievija norādījusi, ka notikušais kaitēs starpvalstu attiecībām.

"Esmu diezgan vīlies saistībā ar Krievijas reakciju," norādījis ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

"Tas vien liecina par to, ka Krievija nepārtraukti turpina atbalstīt Asada režīmu. It īpaši viņi turpina to darīt pēc tam, kad režīms veicis šausminošu uzbrukumu saviem civiliedzīvotājiem," apgalvoja Tilersons.

"Tāpēc tā ir vilšanās. Skumji, bet man jāteic, ka tas nebija nekāds pārsteigums," uzsvēra ASV valsts sekretārs.

BBC atgādina, ka Maskava ir apsolījusi stiprināt Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmu.

Jau ziņots, ka "Tomahawk" raķetes izšautas no diviem ASV karakuģiem Vidusjūrā. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka uzbrukums vērsts pret Šairatas lidlauku, no kura pacēlušās lidmašīnas pirms otrdien notikušā ķīmiskā uzbrukuma nemiernieku kontrolētajai Hān Šeihūnai, kurā gāja bojā desmitiem civiliedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!