Izdarot nāvējošu injekciju, Delaverā izpildīts nāvessods kādam ASV pilsonim, kurš pirms astoņiem gadiem nošāva savu sievu un viņas draugu brīdī, kad sieviete pa tālruni centās izsaukt palīdzību.
37 gadus vecais Dveins Vīkss piektdien no rīta tika pasludināts par mirušu.

Pirms nāvessoda izpildes Vīkss sacīja: "Pirms vairāk nekā astoņiem gadiem es lūdzu to Kungu ienākt manā dzīvē un radīt manī jaunu būtību. Es vēlos visiem, kas mani dzird, sacīt: es ceru un lūdzu, lai arī jūs aicinātu to Kungu ienākt jūsu sirdīs."

Kopš 1992.gada viņš ir jau 11.notiesātais Delaverā, kuram izpildīts nāvessods. Kopš 1976.gada, kad ASV Augstākā tiesa atcēla nāvessoda moratoriju, nāvessods ir izpildīts 670 cilvēkiem.

1992.gada 10.aprīlī Vīkss un viņa līdzzinātājs Artūrs Govans ielauzās Vīksa sievas, ar kuru viņš vairs nedzīvoja kopā, dzīvoklī Vilmingtonā. Gvendolina Vīksa paspēja piezvanīt operatīvajiem dienestiem, bet sarunas laikā vīrs viņu nogalināja ar diviem šāvieniem galvā.

Gvendolinas draugs un līdzstrādnieks Kregs Viljamss tika nošauts gultā. Govans uz viņu šāva divas reizes, bet Vīkss - vienu. Vīksa šāviens izrādījās liktenīgs.

Policija aizturēja Vīksu nepilnu stundu pēc slepkavības. Govans padevās un atzinās policijai, ka Vīkss bijis nikns uz sievu un solījis viņam samaksāt par tās slepkavību.

Govans, kurš strādāja Vīksu ģimenei piederošā celtniecības firmā, šobrīd Delaverā izcieš mūža ieslodzījumu bez tiesībām uz pirmstermiņa atbrīvošanu.

Prokurori Vīksu laulību raksturo kā problēmu pārpilnu - Dveins sitis sievu, lietojis narkotikas un bieži pārkāpis likumus.

Vīkss savu vainu tiesā atzina, lai arī viņa toreizējais advokāts bija pret atzīšanos.

Nāvessoda izpildīšanu noskatījās noslepkavotās Vīksas māsa Rīna Meka. "Mūsu ģimene astoņus gadus ir cietusi nepelnītas sāpes. Šodiena tam visam piešķirs pabeigtības sajūtu," viņa sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!