Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkoreja pārvietojusi divas ballistiskās raķetes projām no to palaišanas platformām valsts austrumu piekrastē, atsaucoties uz ASV amatpersonām, vēsta ārvalstu prese.

Vidējas darbības rādiusa raķetes "Musudan" ir pārvietotas, lai gan iepriekš Ziemeļkoreja draudēja, ka šīs raķetes tiks vērstas uz virkni objektu Dienvidkorejas un ASV teritorijā.

Eksperti uzskata, ka lēmums par raķešu pārvietošanu liecina par Ziemeļkorejas nevēlēšanos līdz kara stāvoklim novest situāciju Korejas pussalā.

Phenjana iepriekš draudējusi ar uzbrukumu konkrētiem objektiem Dienvidkorejā un Japānā, kā arī ASV bāzēm.

Jau vēstīts, ka iepriekš Ziemeļkoreja uz savu austrumu piekrasti pārvietoja vismaz divas vidēja darbības rādiusa raķetes "Musudan".

Tikmēr vārdā neminētā Dienvidkorejas amatpersona stāstīja, ka Ziemeļi vienlaikus varētu izšaut trīs raķetes "Musudan", "Scud" un "Nodong".

Ziemeļkoreja, kas iepriekš brīdināja, ka pēc 10. aprīļa nevarēs garantēt ārvalstu diplomātu drošību un aicināja ārzemniekus Dienvidkorejā apsvērt evakuēšanās iespēju, jo var izcelties "termiskais kodolkarš", uz savu austrumu piekrasti ir pārvietojusi un sagatavojusi palaišanai vidēja darbības rādiusa raķetes, ziņoja avoti Dienvidkorejā.

Ziemeļkorejas austrumu piekrastē uz mobilajām palaišanas iekārtām ir uzstādītas divas vidēja darbības rādiusa raķetes "Musudan", kuras var sasniegt Dienvidkoreju, Japānu un, iespējams, arī ASV Klusā okeāna teritoriju Guamu. Raķetes darbības rādiuss ir aptuveni starp trim un četriem tūkstošiem kilometru.

Japāna pagājušajā nedēļā paziņoja, ka notrieks Ziemeļkorejas raķeti, ja tā lidos Japānas virzienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!