Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV Nacionālā Sabiedriskā radio (NPR) korespondente Mišela Kelemena izslēgta no žurnālistu saraksta, kas šonedēļ lidmašīnā dosies līdzi valsts sekretāram Maikam Pompeo vizītē uz Ukrainu un citām valstīm, Valsts departamentam šādu lēmumu pieņemot pēc plašu rezonansi izraisījušā Pompeo strīda ar citu NPR žurnālisti Mēriju Luīzi Kelliju.

"Mēs varam vienīgi secināt, ka Valsts departaments atriebjas NPR" pēc Pompeo strīda ar Kelliju, teikts Valsts departamenta korespondentu apvienības paziņojumā. Apvienība arī norāda, ka protestējusi pret šo lēmumu.

Lēmums par Kelemenas svītrošanu no vizītes pavadošo žurnālistu saraksta pieņemts neilgi pēc Kellijas intervijas ar Pompeo, kurā žurnāliste valsts sekretāru iztaujāja par Ukrainas jautājumu, kas šobrīd ir ASV prezidenta Donalda Trampa impīčmenta prāvas centrā.

Kā liecina Kellija, pēc intervijas kāds Pompeo darbinieks uzaicinājis viņu uz Pompeo privāto viesistabu bez diktofona. Tur Pompeo "gaidīja, un viņš uz mani kliedza aptuveni tikpat ilgu laiku, kāds tika veltīts intervijai", sacīja Kellija. "Viņš nebija apmierināts, ka viņam tiek uzdoti jautājumi par Ukrainu."

Atbilstoši žurnālistes teiktajam, Pompeo asā vārdu apmaiņā, nevairoties no lamuvārdiem, viņai vaicājis: "Vai jums tiešām šķiet, ka amerikāņiem rūp Ukraina?" Kā sacīja Kellija, Pompeo viņai tad lūdzis uz kartes, kurā nav bijuši attēloti valstu nosaukumi, parādīt, kur atrodas Ukraina. Atbilstoši Kellijas teiktajam, viņa kartē korekti parādījusi vietu, kur atrodas Ukraina. Pompeo vēlāk uzstāja, ka viņa norādījusi uz Bangladešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!