Austrijas ultralabējā Brīvības partija ieslīd politiskā aizmirstībā, jo gandrīz trīs nedēļas pirms vispārējām vēlēšanām to atbalsta tikai 9% iedzīvotāju, liecina trešdien publicētie jaunākās aptaujas rezultāti.
Žurnālā "News" publicētie Gelapa institūta aptaujas rezultāti - 9 procenti - nozīmē, ka Jerga Haidera dibinātā partija vienā brīdī zaudētu divas trešdaļas savu vēlētāju vienā no visdramatiskākajiem kritieniem modernajā Eiropā. 1999.gada oktobra vēlēšanās Brīvības partija ieguva 26,9% vēlētāju balsu.

Gelapa aptauja prognozē vēl vienu vilšanos, kad kanclera Volfganga Šisela konservatīvā Tautas partija apsteigs tradicionāli dominējošos sociāldemokrātus un ierindosies pirmajā vietā.

Aptaujā tautas partija saņēma 39%, sociāldemokrāti - 38% bet "zaļie" - 12% un tas nozīmē, ka "sarkani-zaļo" koalīcija ar grūtībām savāktu nepieciešamos 50%, bet Tautas partija un Brīvības partija paliktu mazākumā.

Haidera atgriešanos nacionālajā politikā noraidīja 86% aptaujāto. Tikai 11% respondentu teica, ka viņi vēlētos, lai viņš atkal pārņem Brīvības partijas vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!