Foto: AFP/Scanpix

Radikālie džihādisti no organizācijas „Islāma valsts” uzņēmušies atbildību par piektdien notikušo uzbrukumu Tunisijas kūrortpilsētā Sūsā, kurā bojā gāja vismaz 37 cilvēki, sestdien vēsta ārvalstu mediji.

Grupējums savā kontā mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis, ka uzbrukumu pastrādājis "Kalifāta kareivis", kuram izdevies apiet visus drošības pasākumus.

Tunisijas varas iestādes solījušas spert atbildes soli un nedēļas laikā slēgt vismaz 80 mošejas, kas neatrodas Reliģijas lietu ministrijas kontrolē, un kas tiek saistītas ar pamudināšanu uz vardarbību.

Piektdien notikusī traģēdija kļuvusi par asiņaināko mūsdienu Tunisijas vēsturē, atzīmē mediji.

Jau vēstīts, ka piektdien dienas vidū terorists ielavījies Sūsas viesnīcā "Hotel Riu Imperial Marhaba" un atklājis uguni uz viesiem. Uzbrukums noticis pludmalē, kuras tuvumā atrodas vairākas lielas viesnīcas, un tajā bojā gājuši 37 cilvēki

Raidsabiedrība BBC atzīmē, ka piektdien notikuši vairāki uzbrukumi dažādās pasaules valstīs - Kuveitas galvaspilsētā 27 cilvēki gājuši bojā sprādzienā šiītu mošejā, bet Francijas dienvidaustrumos uzbrukumā gāzes rūpnīcai nogalināts viens, bet ievainoti vēl vairāki cilvēki.

Visu trīs valstu likumsargi mēģina noskaidrot, vai starp šiem notikumiem ir kāda saistība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!