Foto: EPA/Scanpix/LETA

Dienvidkoreja un ASV pirmdien izšāva astoņas raķetes, šādā veidā reaģējot uz Ziemeļkorejas dienu iepriekš veikto ballistisko raķešu izšaušanu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Pirmdienas agrā rītā, dažas stundas pēc tam, kad Ziemeļkoreja bija izšāvusi vairākas raķetes, ASV un Dienvidkoreja izšāva astoņas ATACMS tipa raķetes. Vienu šādu raķeti izšāva ASV puse, bet septiņas – Dienvidkoreja.

Tas ir jau otrais šāda veida abu sabiedroto valstu atbildes pasākums divu nedēļu laikā. Līdzīgs solis tika veikts pagājušajā nedēļā pēc tam, kad Phenjana izšāva vairākas raķetes tūlīt pēc ASV prezidenta Džo Baidena vizītes šajā reģionā.

Dienvidkorejas prezidents Jons Sukjols sacīja, ka viņa valdība strikti reaģēs uz jebkuru provokāciju no tās ziemeļu kaimiņvalsts. "Mēs pārliecināsimies, ka mūsu cilvēku dzīvību un īpašuma aizsardzībā nav nevienas plaisas," viņš teica.

Iepriekšējā Dienvidkorejas prezidenta – Mūna Džēina – administrācijas laikā šādi atbildes pasākumi pret Ziemeļkorejas darbībām bija reti. Savukārt Sukjols solījis realizēt stingrāku politiku pret Kima Čenuna vadīto valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!