Foto: AP/Scanpix
Naktī uz trešdienu tautas zemessardzes vienības atbrīvojušas Doņeckas apgabala Mariupoles pilsētas domes ēku, vēsta Piektais kanāls.

Visu nakti Mariupoles centrā degušas riepas, vietām bijušas dzirdamas šaudīšanās. Kā pavēstīja avots Iekšlietu ministrijā, drošības spēki nogalinājuši vienu teroristu un vēl divus sagūstījuši, no kuriem viens sevi dēvē par "Doņeckas tautas republikas" "aizsardzības ministru".

Naktī uz trešdienu līdzās armijas bāzei netālu no lidostas apšaudīts reisa autobuss un daži automobiļi, bet aculiecinieki redzējuši, kā netālu no pašas bāzes pulcējas melnās un aizsargkrāsas formās tērpti cilvēki.

Vienlaikus pilsētas domes ēku sagrābušie demonstranti nobloķējuši transporta kustību Mariupoles centrā. Ļeņina prospekts no abām pusēm nobloķēts ar transporta līdzekļiem, tad aizdedzinātas riepas un trolejbuss.

Pret rītu transporta kustība pilsētas centrā atjaunota.

Uz Mariupoles-Jaltas šosejas pie Miļekinas ciemata kaujinieki bez atpazīšanas zīmēm izveidojuši kontrolposteni. Trase starp Mariupoli un Mangušu slēgta, reisa autobusi brauc pa apvedceļiem.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!