Foto: Reuters/Scanpix
Pēc tam, kad prokrieviskie aktīvisti uzbruka Odesas milicijas iecirknim, atbrīvoti vairāki cilvēki, kuri bija iesaistīti piektdien, 2. maijā, notikušajos nemieros, ziņo BBC.

Svētdien simtiem cilvēku sanāca pie milicijas iecirkņa, protestējot pret viņu draugu un radinieku apcietināšanu.

"Mēs šeit esam sapulcējušies, protestējot pret nelegālo valdību un mūsu zēnu, Odesas iedzīvotāju, apcietināšanu," BBC norādīja kāda sieviete, "mūs sauc par prokrieviskiem un separātistiem, bet esam vienkārši krievi - Odesas iedzīvotāji."


Pēc neilga laika protests izvērtās vardarbīgs un, skandējot vārdus "Krievija, Krievija", protestētāji izsita ēkas logus un salauza vārtus. Pēc šāda pavērsiena miliči atbrīvoja 67 apcietinātos.

Kā ziņots, piektdien notikušajā ugunsgrēkā Odesas Arodbiedrību namā un konfrontācijā starp Ukrainas vienotības atbalstītājiem un prokrieviski noskaņotajiem aktīvistiem gāja bojā 46 cilvēki, bet slimnīcās palīdzība sniegta 214 cilvēkiem.

Pilsētā izsludinātas triju dienu sēras.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) iepriekš jau pavēstīja, ka nekārtības Odesā koordinējušas diversantu grupas no Krievijas un tajās piedalījušies nelikumīgi bruņotie grupējumi no Piedņestras, bet šos notikumus finansējis bijušais Ukrainas vicepremjers Sergejs Arbuzovs un bijušais ieņēmumu un nodokļu ministrs Aleksandrs Kļimenko.

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks svētdien apsūdzējis drošības spēkus, ka tie nav apturējuši vardarbību Odesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!