Foto: RIA Novosti/Scanpix
Trīs Ķīnas zvejas kuģi ar 29 zvejniekiem, kurus maija sākumā nolaupīja ziemeļkorejiešu pirāti, ir atbrīvoti un atgriezušies Ķīnā, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Svētdien Ziemeļkorejas Ārlietu ministrija Ķīnas amatpersonām paziņoja, ka ķīlnieki ir atbrīvoti. Ķīnā zvejnieki atgriezušies pirmdien, vēsta Ķīnas mediji.

Par ķīlnieku atbrīvošanu bija pieprasīta izpirkuma maksa, bet nav zinām, vai tā ir samaksāta. Tāpat paliek neskaidrs, vai nolaupīšana bija pirātu organizēta vai to vadīja Ziemeļkorejas amatpersonas.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkorejas kuteris sagūstījis trīs Ķīniešu zvejas kuģus ar 29 apkalpes locekļiem. Kuģi aizturēti astotajā maijā Ķīnas teritoriālajos ūdeņos Dzeltenajā jūrā un aizvesti uz Ziemeļkorejas ūdeņiem, pastāstīja kuģu īpašnieki.  

Par zvejnieku atbrīvošanu pirāti sākotnēji pieprasīja 190 tūkstošu dolāru (104 tūkstoši latu) lielu izpirkuma maksu, taču vēlāk to paaugstināja līdz 428,5 tūkstošiem dolāru (236 tūkstoši latu).

Nav zināms, kas ir pirāti, bet kuģu īpašnieki vietējiem medijiem pastāstījuši, ka uzbrucēji bijuši ģērbti armijas uniformās un bruņoti. Starp pirātiem esot arī ķīnieši, pavēstīja viena aizturētā kuģa īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!