ASV varas iestādes apcietinājušas kādu sievieti, jo tā atdevusi savu 10 gadu veco dēlu internetā iepazītam svešiniekam. Svešais solījis sievietei palīdzību bērna pāraudzināšanā, jo viņa vairs neesot spējusi tikt galā ar zēna slikto uzvedību.
29 gadus vecā Helēna Čeiza nolēmusi atdot savu nepaklausīgo dēlu svešiniekam, par kuru zinājusi tikai, ka viņa internetā lietotā iesauka ir Guss un ka viņš ļoti mīl bērnus, prot ar tiem apieties un pat vēloties adoptēt aptuveni septiņus gadus vecu zēnu. Policijai izdevies atrast no mājām aizsūtīto puisēnu vairāk nekā 1000 kilometru attālumā pēc tam, kad par notikušo skolā pastāstījis viņa pusbrālis.

Internetā iepazītais svešinieks apmainījies ar Čeizu tikai dažām elektroniskā pasta vēstulēm, kurās solījis uzlabot zēna uzvedību un ar to bijis pietiekami, lai māte sūtītu savu bērnu uz otru Amerikas malu, ziņo prese. Pēc policijas ziņām, viņa pat nav mēģinājusi tuvāk iepazīties ar svešinieku un uzzināt ko vairāk par šo personu. Zēna tēvs pašlaik izcieš cietumsodu.

Kopumā zēns sabijis pie Gustava Šēberga Floridā vairāk nekā trīs mēnešus un, pēc policijas ziņām, viņam nav nodarīts nekas ļauns. Šēbergs un viņa sieva vēlējušies tuvāk iepazīt puisēnu, pirms pieņemt lēmumu par adopciju, viņi paskaidrojuši policijai.

Bezatbildīgajai mātei tagad draud cietumsods par bērna apdraudējumu, nerūpēšanos un nolaidīgu attieksmi pret bērnu. Šēbergam atbildība turpretim nedraudot - pie svešiniekiem puisēns bijis labi aprūpēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!