Vairāk nekā 6000 policistu izvietoti Atēnās saistībā ar šodien paredzēto ikgadējo studentu gājienu, kurš varētu kļūt vardarbīgs, atbalstot grautiņus Francijā.
Atēnu centrālajā daļā pagājušajā nedēļā tika izvietoti simtiem policistu pēc huligānu stihiskajiem uzbrukumiem Francijas kultūras institūtu ēkām. Grautiņus rīkojošie huligāni aculieciniekiem stāstījuši, ka viņi šādi rīkojas, izrādot atbalstu Francijas jauniešiem, kuri Parīzē un citās valsts pilsētās jau vairāk nekā divas nedēļas pēc kārtas rīko masu grautiņus.

Atēnu centrā drošības spēki aizvāc automašīnas ap Politehnisko universitāti un tuvējo ASV vēstniecību.

Katru gadu tūkstošiem studentu dodas gājienā no universitātes uz ASV vēstniecību, atzīmējot 1973.gada 17.novembra studentu sacelšanos, kas noveda pie toreiz Grieķijā valdošās militārās huntas krišanas. Gājiens virzās arī garām Francijas un Lielbritānijas vēstniecībām.

Protestētāji parasti apsūdz ASV valdību par atbalstu militārajai huntai, un tagad viņi arī protestē pret ASV vadīto karu Irākā. Šogad daudzas anarhistu un studentu grupas aicina cilvēkus ierasties un izrādīt atbalstu grautiņu rīkotājiem Francijā.

Nedēļas nogalē nezināmi uzbrucēji Atēnās aizdedzināja 30 automašīnas, un maskējušies huligāni apmētāja ar akmeņiem un ar krāsu noķēpāja Francijas kultūras institūtu ēkas Atēnās un Salonikos. Anarhisti arī aizdedzināja divas Francijas autopārstāvniecības Atēnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!