Foto: AFP/Scanpix

Jemenas aizsardzības ministrs Mohammeds Nasers Ahmeds otrdien palika dzīvs ar sprāgstvielām piekrautas automašīnas eksplozijā, kura bija sarīkota pret viņa autokolonnu pie valdības mītnes un kurā gāja bojā 10 cilvēki, viņu vidū septiņi apsargi, paziņoja drošības spēku amatpersona.

Netiek ziņots, ka ministrs sprādzienā būtu cietis.

Atentāta mēģinājums notika dienu pēc Aizsardzības ministrijas paziņojuma, ka armijas operācijā valsts austrumos nogalināts teroristu grupējuma ""Al Qaeda" Arābijas pussalā" (AQAP) vadītāja vietnieks Saīds al Šehri.

"[Atentāta] mērķis bija aizsardzības ministrs," sacīja drošības spēku amatpersona. Sprādziens notika pie ministra apsargu automašīnas, nogalinot septiņus no viņiem. Gāja bojā arī trīs citi cilvēki, kuru identitāte nav apstiprināta.

AQAP maijā uzņēmās atbildību par spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumu Jemenas galvaspilsētā Sanā, kurā nogalināti apmēram 100 karavīru. Grupējums paziņoja, ka šā terorakta mērķis bija Ahmeds, un nosodīja viņu par armijas ofensīvu pret "Al Qaeda" Abjanas provincē valsts dienvidos.

Jemenas armija 12.maijā sāka ofensīvu Abjanas provincē, lai padzītu ar "Al Qaeda" saistītos džihādistus no viņu ieņemtām pilsētām šajā provincē, kuru viņi kontrolējuši kopš 2011.gada maija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!