Igaunijas un Krievijas pārstāvji ir parafējuši līgumu par abu valstu attiecībām civilajā aviācijā un vienojušies atjaunot pirms mēneša pārtraukto regulāro aviosatiksmi starp Maskavu un Tallinu.
"Mēs izdarīsim visu iespējamo, lai lidojumi atsāktos 3.maijā," BNS sacīja Igaunijas Sakaru un transporta ministrijas aviācijas departamenta direktors Tomass Petersons.

Viņš teica, ka Krievijas puse principā piekritusi izskatīt jautājumu par to, lai kompānija "Estonian Air" pārvadātu pasažierus starp Maskavu un Tallinu ar lidmašīnām "Fokker-50", nevis ar lidaparātiem "Boeing" kā līdz šim. "Estonian Air" tuvākajā laikā jāiesniedz Krievijas pusei papildu dokumenti saistībā ar "Fokker" lidmašīnām.

Līgums stājas spēkā kopš parafēšanas brīža.

Lidojumi līnijā Tallina-Maskava tika pārtraukti pirms mēneša, kad Krievija neapstiprināja "Estonian Air" vasaras lidojumu grafiku, bet Igaunija, atbildot uz to, neatļāva lidojumus kompānijai "Eesti Lennukompanii", kas ir "Aeroflot" partneris.

Kā oficiālu iemeslu savam lēmumam Krievija minēja to, ka "Estonian Air" gatavojās lidot uz Maskavu ar Krievijā nesertificētiem lidaparātiem "Fokker".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!